Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Huismiddeltjes tegen vlooien

Je hebt vlooien op je huisdier ontdekt? Of misschien ben je zelf wel gebeten door een vlo. Tijd voor actie! Met onderstaande huismiddeltjes bestrijd je vlooien. Ook zijn er veel huismiddeltjes waarmee je vlooien voorkomt. Lees ze rustig door. Toch te maken met een vlooienplaag? Neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder.

Laat je hond of kat karnemelk drinken

Het klinkt misschien gek, maar het werkt echt. Laat je hond of kat een kom karnemelk drinken in de ochtend. Je hond of kat vindt karnemelk heerlijk en zo zorg je ervoor dat de vacht en huid van je huisdier onaantrekkelijk wordt voor vlooien.

Verwijder eitjes van vlooien uit vloerkleden met azijnwater

Het gebeurt regelmatig dat men vlooien bestrijdt, maar vervolgens niet de eitjes. Deze moeten ook bestreden worden, anders heb je binnen no-time weer een nieuwe vlooienplaag. Behandel je vloerkleden als volgt:

  • Pak een oude borstel.
  • Doe een doek om de borstel en voorzie de doek met azijnwater.
  • Ga vervolgens met de borstel en azijnwater over het kleed heen.

Verwijder vlooien uit je vloerbedekking met olijfolie

Een vaste vloerbedekking kun je niet even van de vloer halen en naar de stomerij brengen. Met deze tip zorg je ervoor dat je vlooien uit je vloerbedekking haalt! Je moet deze methode dan wel een aantal dagen herhalen.

  • Neem een diep bord en vul het bord met water en olijfolie.
  • Zet het bord op de vloerbedekking en plaats er een lamp boven.
  • Is een lamp niet mogelijk, dan zijn drijfkaarsjes ook een idee.
  • De vlooien komen in de nacht af op het licht.
  • De volgende dag zie je de vlooien drijven in het bord.

Voorkom dat vlooien uit de stofzuigerzak kruipen!

Je hebt vlooien in huis geconstateerd, je stofzuigt je hele huis en denkt dat het probleem is opgelost. Je bergt de stofzuiger op en vervolgens kruipen de vlooien weer uit de zak. Om dit te voorkomen, plaats je een vlooienband (die je ook bij je hond of kat om kunt doen) in de stofzuigerzak. De vlooien gaan dan alsnog dood in de zak en krijgen geen mogelijkheden meer om uit de zak te kruipen. Probleem opgelost!

Helpen de huismiddeltjes tegen vlooien niet?

Heb je van alles geprobeerd, maar werken de huismiddeltjes tegen vlooien niet? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in om vlooien te bestrijden. Enkel professionals beschikken over effectieve bestrijdingsmiddelen tegen vlooien.