Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Tips tegen vlooien

Vlooien wil je niet in je leefomgeving aantreffen. Vlooien zuigen bloed uit voornamelijk honden en katten, maar er zijn zelfs vlooien die mensen bijten. Voorkom met onderstaande tips dat jij te maken krijgt met een vlooienplaag in huis.

Tip 1 – Kam je hond of kat regelmatig met een vlooienkam

Vlooien dringen vaak een leefomgeving binnen doordat ze in de vacht van je hond of kat springen. Ze leggen eitjes en vervolgens neemt je huisdier het mee naar binnen. Door middel van een vlooienkam zorg je ervoor dat jij je hond of kat controleert op aanwezige vlooien. Op deze manier kom je er snel achter of er al vlooien aanwezig zijn. Hebben je huisdieren last van vlooien, onderneem dan actie.

Tip 2 – Behandel je hond of kat met een preventief vlooienmiddel

Vlooienbanden zie je regelmatig bij honden en katten. Zo zijn er ook tabletten die je in de voeding stopt van je hond of kat. Dit middel zorgt ervoor dat wanneer een vlo bloed uit je huisdier zuigt, de vlo onvruchtbaar raakt. Zo doorbreek je de cirkel van eitjes en larven en vervolgens nieuwe vruchtbare vlooien.

Tip 3 – Was regelmatig de honden- en kattenmand

Zodra vlooien jouw huisdier hebben uitgekozen, blijven ze lekker in de vacht zitten. Vervolgens gaat je hond of kat slapen in zijn of haar mand en vallen de vlooien en de eitjes uit de vacht in de mand. Voordat de eitjes uitkomen, moet je de manden wassen. Was de mand op 90 graden en doe dit minimaal een keer per week. Zo voorkom je een vlooienplaag in huis.

Tip 4 – Vang aanwezige vlooien door middel van water en afwasmiddel

Een manier om eventueel aanwezige vlooien in huis te vangen, is het volgende:

  • Pak een diep bord.
  • Vul het bord met water en afwasmiddel.
  • Zet een aantal brandende kaarsjes in het bord.
  • Zodra het donker wordt, komen de vlooien op het licht af.
  • De volgende dag controleer je of er vlooien in zitten en verdronken zijn.

Tip 5 – Laat je hond of kat karnemelk drinken

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het blijkt echt te werken. Laat je hond of kat elke ochtend een bakje met karnemelk drinken. Het lijkt erop dat vlooien de vacht van een hond of kat dan niet meer aantrekkelijk vinden!