Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Vlooien voorkomen

Je zit absoluut niet te wachten op vlooien in je leefomgeving. Wil je vlooien voorkomen? Dat kan! Het is noodzakelijk om je huisdieren preventief te behandelen tegen vlooien en je huis ontzettend goed schoon te houden. Hoe en wat je precies moet doen, lees je hier.

Vlooien voorkomen door huisdieren preventief te behandelen

De meeste vlooien dringen een leefomgeving binnen via huisdieren. Je hond of kat speelt lekker buiten, komt thuis en na een tijdje zie je het dier ontzettend krabben en bijten in de vacht. Vlooien springen heel snel over van het ene dier naar het andere dier. Om dit voor te zijn, is het heel verstandig om je hond of kat preventief te behandelen tegen vlooien. Er zijn diverse producten op de markt waar je het dier mee kunt behandelen.

Vlooienband

Inmiddels zijn er nieuwe vlooienbanden voor honden en katten te koop. Deze nieuwe halsbanden verspreiden effectievere stoffen, zodat je hond of kat wel tot 8 maanden beschermd is tegen vlooien. Deze nieuwe banden hebben ook minder bijwerkingen. Mocht je opmerken dat je hond of kat de halsband heel vervelend vindt, huiduitslag krijgt of ontzettend veel aan het krabben is? Verwijder de vlooienhalsband dan.

Vlooienspray

Werkt de vlooienhalsband niet bij jouw huisdier? Kies dan voor een vlooienspray. Deze spray moet je wel vaker aanbrengen op de hond of kat. Er zijn verschillende sprays op de markt te koop. Laat je goed adviseren voordat je een product koopt.

Tabletten en druppels in huisdierenvoeding

Tot slot is er nog een ander preventiemiddel, namelijk in de vorm van tabletten en druppels. Je voegt dit toe aan het eten van de hond of kat. De stof komt in het bloed terecht en zodra een vlo bloed zuigt, zorgt het middel ervoor dat de vlo onvruchtbaar raakt.

Maak je huis goed schoon!

De meeste middelen zorgen ervoor dat vlooien onvruchtbaar raken. Dit houdt dus nog niet in dat je huisdier absoluut geen vlooien meer mee neemt naar huis. Het zorgt er wel voor dat de cirkel direct doorbroken wordt en de kans op een vlooienplaag vele malen kleiner is. Het is dus nog steeds noodzakelijk dat je jouw huis ontzettend goed schoonhoudt.