Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Vlooien bij mensen

Kiest een vlo er soms voor om bloed te zuigen van een mens? Vlooien bij mensen, dat gebeurt helaas weleens. Wel kiezen vlooien vaker een huisdier uit, omdat:

  • Een huisdier een lekkere vacht heeft om in weg te kruipen.
  • Een huisdier minder vaak gewassen wordt, dus vlooien krijgen bij huisdieren meer kans om bloed te zuigen.
  • Een huisdier komt sneller in aanraking met een vlo, omdat huisdieren zich meer buiten bevinden.

Laat vlooienbeten met rust

Heb jij de pech dat een vlo jouw huid heeft uitgekozen? Dan merk je vrijwel direct de rode vlekjes op. Mensen worden voornamelijk gebeten door vlooien in enkels en onderbenen. Een vlooienbeet hoeft niet schadelijk voor je te zijn. Kun je echter geen weerstand bieden tegen de jeuk? Dan loop je wel kans op infectiegevaar. Probeer echt om niet aan de vlekjes te zitten. Heb jij te maken met een allergische reactie? Ga dan direct naar de huisarts.

Geef vlooien bij mensen geen kans

Een huisdier kun je bestrijden door middel van een vlooienmiddel. Dit is echter geen optie voor mensen. Wat kun je dan wel doen?

  • Ga direct douchen, zodat je alle vlooien van je af spoelt.
  • Droog je heel goed af, vlooien houden namelijk van vochtige plekken.
  • De volgende stap is je huis grondig reinigen.

Professionele vlooienbestrijding

Er zijn tal van producten op de markt te koop die vlooien bestrijden. Heb jij mensenvlooien in je omgeving? Dan raden wij ten zeerste aan om de hulp in te schakelen van een professional. Je wilt niet nog een keer wakker worden met jeukende bultjes. Daarnaast moet je bij bestrijding van vlooien ook alle eitjes en larven bestrijden. Dat is met particuliere middelen best lastig.

Wanneer weet je dat je te maken hebt met vlooien?

Heb jij vlooien, dan valt je dat absoluut op. Je wordt hoogstwaarschijnlijk wakker met rode vlekken rond je onderbenen en enkels. Het is belangrijk om het verschil te weten tussen bedwantsen en vlooien. Beiden slaan toe wanneer we rustig liggen te slapen. Heb jij rode vlekjes en zit er in het midden een puntje? Dan weetje dat je gebeten bent door een vlo.