Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Vlooien en gezondheid

Vlooien zoeken warmbloedige zoogdieren op om bloed tot zich te krijgen. Mensen vallen ook onder warmbloedig en daarom is er kans dat je gebeten wordt door vlooien. Als een vlo bloed zuigt, blijft er speeksel achter in het bijtwondje. De beet jeukt ontzettend, maar is een vlooienbeet ook schadelijk voor onze gezondheid?

Vroeger was een vlooienbeet gevaarlijk voor mensen

Ratten kunnen ook vlooien bij zich dragen. In de middeleeuwen zijn er enorm veel mensen gestorven aan een beet van een vlo. De ziekte die men hiervan kreeg, werd builenpest genoemd. Tegenwoordig komt dit gelukkig niet meer voor, omdat alles veel hygiënischer is dan vroeger. Desondanks komt het wel nog steeds voor dat mensen gebeten worden door vlooien.

Symptomen bij een vlooienbeet

Huisdieren krijgen ontzettend snel last van lintwormen als ze vlooien in de vacht hebben. Zelfs mensen kunnen te maken krijgen met lintwormen als je een vlo inslikt. Een vlooienbeet zorgt voor ontzettende jeuk. Sommige mensen krijgen zelfs een allergische reactie. Het is heel belangrijk om de beet niet open te krabben. Doe je dit toch? Dan loop je kans op infectiegevaar.

Een vlooienplaag is gevaarlijk voor onze gezondheid

Word je een keer gebeten door een vlo, dan is dit niet heel zorgwekkend. Echter wanneer je een vlooienplaag in je leefomgeving hebt en je doet er niets aan, dan wordt het een ander verhaal. Als je vaker gestoken wordt, is dit zeker niet goed voor je gezondheid. Je moet zo snel mogelijk de vlooienplaag bestrijden, zodat je niet meer gebeten wordt.

Vlooien zitten vol ziektes en bacteriën

Doordat vlooien bij verschillende dieren en mensen bloed zuigen, is het mogelijk dat ze ziektes verspreiden. Je hoeft niet direct in paniek te raken, maar het geeft wel aan dat je vlooien moet zien als daadwerkelijk ongedierte wat je niet in je leefomgeving wilt hebben. Bestrijd vlooien zo snel mogelijk. Je kunt altijd met ons contact opnemen als je meer informatie wilt hebben. Vergeet ook niet om je huisdier een aantal keren per week te kammen met een vlooienkam!