Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Vlooien in huis

Niemand zit te wachten op vlooien in huis. De kans is groot dat wanneer je een huisdier hebt, vooral honden en katten, je een keer te maken krijgt met vlooien. Het gaat dan vooral om honden- en kattenvlooien. Het voordeel is dat deze soorten vlooien niet snel kiest voor bloed van mensen. Dit neemt niet weg dat het voor je huisdier heel vervelend is en uiteraard wil je geen ongedierte in je leefomgeving.

Hoe komen vlooien in huis?

Huisdieren spelen natuurlijk graag buiten. Ze komen buiten sneller in aanraking met andere honden en katten. Vlooien grijpen hun kans en springen snel over naar een andere hond of kat. Vervolgens merkt je huisdier niets en komt weer fijn naar binnen. Vlooien zuigen bloed uit je hond of kat, maar leggen daarnaast ook eitjes in de vacht. De eitjes vallen vervolgens uit de vacht op de grond in jouw leefomgeving.

Behandel je huisdier en huis tegen vlooien

Als je eenmaal opmerkt dat je huisdier ontzettend aan het krabben is en aan het bijten is in zijn of haar vacht, weet je het zeker: je hebt vlooien in huis. Het heeft echter geen zin om alleen je huisdier tegen vlooien te behandelen. Je moet ook je huis aanpakken. Vlooien, de eitjes en de larven zitten graag in vloerbedekking, honden- en kattenmanden en op de mat bij de deur. Pak de bestrijding van vlooien dus volledig aan!

Herken de aanwezigheid van vlooien

Doordat een vlo heel klein is, zie je het ongedierte niet snel in huis. Daarom is het belangrijk om de symptomen te kennen van aanwezigheid van vlooien. Wanneer je hond of kat de volgende symptomen laat zien, weet je genoeg:

  • Extreme haaruitval.
  • Ontzettend veel krabben en bijten.
  • Rode plekjes en bultjes op de huid van je huisdier.

Behandel allereerst je huisdieren tegen vlooien

Zodra je weet dat je huisdier geteisterd wordt door vlooien, is de eerste stap je huisdier behandelen. Doe dit, zodat je hond of kat geen last meer heeft van vlooien. Er zijn tal van producten op de markt te koop, waarmee je hond of kat weer vrij maakt van vlooien. De volgende stap is om je huis weer vrij van vlooien te maken.

Maak je huis vrij van vlooien

Direct nadat je het huisdier behandeld hebt met een vlooienmiddel is het tijd voor je huis. Hieronder leggen wij in stappen uit hoe je dit moet aanpakken.

  • Pak de stofzuiger en stofzuig je hele huis. Vloerbedekking en kleding stofzuig je extra goed. Na het stofzuigen gooi je de volle stofzuigerzak direct weg.
  • Na het stofzuigen is het tijd voor wassen. Was al je kussens, tapijten, gordijnen, beddengoed en het liefst ook het matras. Je kunt dit ook professioneel laten reinigen.

Nadat je alles gewassen hebt, is het tijd voor een vlooienspray. Spray het middel de vloer, meubels en muur.