Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Vraag en antwoord

Heb je huisdieren? Dan heb je waarschijnlijk al weleens te maken gehad met vlooien. Hieronder de meest gestelde vragen over vlooien.

Bestrijd ik vlooien als ik mijn hond of kat was met een vlooienshampoo?

Ja, je bestrijdt hiermee de vlooien die in de vacht van het dier zitten. De vraag is alleen, waar is je huisdier allemaal geweest en heb je de eitjes ook bestreden? Vlooien leggen namelijk tijdens het bloed zuigen eitjes. Zodra je hond of kat zijn vacht schudt of enorm aan het krabben is, vallen de eitjes op de grond. Als jij je hond of kat wast met een vlooienmiddel, pak je hiermee niet de vlooien en eitjes aan die al van je hond of kat afgevallen zijn.

Mijn hond of kat draagt altijd een vlooienband, krijgen wij nu nooit meer last van vlooien?

Je verkleint het risico op vlooien erg als jij je hond of kat voorziet van een vlooienband. Echter helemaal uitsluiten dat je hond of kat daarmee geen vlooien meer krijgt, is niet mogelijk. Naast het dragen van een vlooienband, is het bijvoorbeeld heel goed om je hond of kat eens in de twee dagen te kammen met een vlooienkam.

Kan ik een vlooienplaag zelf bestrijden?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Je kunt je huisdier met particuliere bestrijdingsmiddelen wel ‘vlo-vrij’ maken. Om echter een vlooienplaag in huis te bestrijden, heb je echt sterkere middelen nodig. Deze middelen heeft alleen een professionele ongediertebestrijder.

Kan een mens ook gebeten worden door vlooien?

Ja, dat kan zeker, maar vaker kiezen vlooien voor een hond of kat. Heb je een ware plaag in huis, dan is de kans aanwezig dat je in je slaap wordt gebeten door een vlo. Daarom is het ook zo belangrijk dat je een professionele ongediertebestrijder laat komen als je te maken hebt met vlooien in huis.

Kan mijn hond of kat ziek worden van een vlooienbeet?

Doordat een vlo eitjes legt tijdens het bloed zuigen, kan je hond of kat een eitje inslikken. Dit gebeurt bijvoorbeeld als het dier ontzettend aan het krabben en bijten in de vacht is, vanwege de jeuk die ontstaat bij een vlooienbeet. Vervolgens komen de eitjes in de maag terecht en dan krijgt je huisdier last van wormen.

Nog meer vragen over vlooien?

Zit je nog met vragen over vlooien in je hoofd? Blijf hier niet mee zitten. Speur onze website af naar het antwoord op jouw vraag of neem contact op met onze vlooienbestrijder die al jou vragen over vlooien kan beantwoorden.