Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Weetjes over vlooien

Vergroot je kennis over vlooien met onderstaande interessante weetjes over vlooien!

Wist je dat vlooien terwijl ze bloed zuigen ook tientallen eitjes leggen?

Zodra een vlo een slachtoffer heeft gevonden, legt het tijdens het bloed zuigen wel 50 eitjes. En als we je vertellen dat elke vlo elke dag wel 50 eitjes legt, kun jij je direct voorstellen hoe snel je te maken kunt krijgen met een vlooienplaag in huis.

Wist je dat vlooien ook mensen kunnen bijten?

Bepaalde vlooien bijten ook mensen. Dit doen ze vooral wanneer wij ’s nachts lekker liggen te slapen. Ze houden van een warme omgeving en als wij dan ook nog eens transpireren, is het voor een vlo een ideale situatie. De beten van vlooien gaan na een paar dagen vanzelf over. Probeer echt niet aan een vlooienbeet te krabben. Zodra je de beet openkrabt, loop je gevaar op een infectie.

Wist je dat vlooien echte hoogspringers zijn?

Een vlo heeft een heel sterke lichaamsbouw. Daarnaast hebben vlooien krachtige springpoten. Ze zijn daarnaast ook ontzettend vlug. Een vlo kan wel 350 keer zijn eigen lichaamslengte springen. Stel je even voor: een vlo is 0,3 cm groot, dus een vlo kan een hoogte springen van wel een meter.

Wist je dat er vroeger heel veel mensen gestorven zijn door vlooien?

Het is ongelofelijk, maar vroeger zijn er in verhouding meer mensen gestorven door vlooien dan door de oorlog. Dit is gekomen doordat de ratten besmet waren met vlooien. De ratten waren overal en infecteerden mensen met de ziekte ‘de Pest’.

Wist je dat kattenvlooien ook honden bijten en hondenvlooien ook katten bijten?

Ondanks dat de naam doet vermoeden dat kattenvlooien alleen geïnteresseerd zijn in katten en hondenvlooien alleen in honden, is dit niet het geval. In Nederland komen er in verhouding meer kattenvlooien voor, maar deze vlooien bijten ook honden. Behandel je hond of kat preventief met een vlooienmiddel en voorkom zo vlooien in jouw leefomgeving.

Nog meer weetjes over vlooien?

Benieuwd naar nog meer weetjes over vlooien? Lees onze website eens rustig door of neem contact op met onze vlooienbestrijder. Wij kunnen je alles vertellen over vlooien.