Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Kosten vlooien bestrijden

Iedereen met een huisdier wordt een keer geconfronteerd met vlooien in huis. Vlooien springen ontzettend snel over van het ene dier naar het andere dier. Je hond of kat komt thuis en krabt en bijt in zijn vacht. Je weet het gelijk, er zitten vlooien. Het beste is om je huisdier preventief te behandelen tegen vlooien, soms ben je echter al te laat. En dan moet je een vlooienbestrijding uitvoeren, maar zijn eigenlijk de kosten voor vlooien bestrijden?

Kosten vlooienbestrijding afhankelijk van aantal factoren

Het is niet mogelijk om een bedrag te noemen als we praten over vlooienbestrijding. De ene vlooienbestrijding is namelijk de andere niet. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • Hoe groot is de vlooienplaag?
  • Waar zitten de vlooien?
  • Welke bestrijdingsmethode wordt toegepast?

Omvang van de vlooienplaag

Wanneer ben je erachter gekomen dat je hond of kat vlooien meegenomen heeft naar huis? Zie je het beest direct krabben en bijten na bijvoorbeeld een boswandeling? Dan betreft het waarschijnlijk nog geen enorme vlooienplaag en kom je al een heel eind met enkel het huisdier behandelen tegen vlooien. In deze situatie vallen de kosten erg mee. Kom je er echter pas na een aantal dagen achter, dan moet de hele omgeving behandeld worden tegen vlooien, omdat waarschijnlijk de vlooien overal al eitjes hebben gelegd.

Waar zitten de vlooien?

Word je zelf in bed gebeten door vlooien, dan heb je te maken met een ware vlooienplaag. Het hele huis moet dan behandeld worden tegen vlooien. Dan moet zelfs het bed op een professionele manier gereinigd worden om er zeker van te zijn dat alle vlooien, larven en de eitjes bestreden worden. Zitten de vlooien alleen op het huisdier, dan ben je veel voordeliger uit. Waarschijnlijk hebben de vlooien zich dan nog niet door je hele huis verspreid.

Manier van vlooien bestrijden

Ga je eerst zelf aan de slag om de vlooien te bestrijden? Dan ben je een aantal tientjes kwijt. Betreft het echter een vlooienplaag? Dan schakel je hoogstwaarschijnlijk een professionele ongediertebestrijder in. Dit kost meer geld, maar dan ben je dan wel verzekerd van een vlo-vrij huis. Sommige mensen gaan eerst zelf aan de slag en vervolgens lukt het niet om de vlooien te bestrijden. De tweede stap is dan het inschakelen van een professional. Onder aan de streep ben je dan meer geld kwijt.

Behandel je huisdier preventief tegen vlooien

Het allerbeste is het voorkomen van vlooien in je leefomgeving. Het is verstandig om een klein bedrag uit te geven aan preventieve bestrijdingsmiddelen. Je komt dan niet in een situatie terecht dat jij je hele leefomgeving aan moet pakken vanwege vlooien. Wil je meer informatie of vrijblijvend advies hoe je omgaat met een vlooienplaag en wat de kosten zijn? Neem dan contact op met ons.