Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Vlooienband

Je ziet regelmatig een hond of een kat lopen met een vlooienband om zijn of haar nek. De vlooienband geeft een bepaalde stof af wat opgenomen wordt in de huid en vacht van je hond of kat. Vlooien vinden dit geen prettige stof en zoeken liever een ander slachtoffer op. Maar is een vlooienband ter bestrijding van vlooien of is het meer een middel om vlooien te voorkomen?

Bestrijd een vlooienband vlooien?

Zodra je een hond of kat een vlooienband om doet, heeft het ongeveer 2 tot 4 dagen nodig om de stof in de huid en vacht van je huisdier door te dringen. Heeft het zin om een vlooienband om te doen bij je huisdier als je al vlooien hebt aangetroffen? Ja en nee… Wat je het beste kunt doen, is je hond of kat eerst behandelen met een vlooienpoeder. Daarmee bestrijd je direct de vlooien. Vervolgens kun je een vlooienband om doen om de kans op nieuwe vlooien te voorkomen.

Schaf een vlooienband aan met bepaalde stoffen

Vlooienbanden bestaan al heel erg lang. De werkzaamheid van vlooienbanden was een tijdje geleden niet zo goed meer. Tegenwoordig zijn er nieuwe vlooienbanden te koop met twee specifieke stoffen. Zorg ervoor dat je een vlooienband koopt waar deze stoffen in zitten:

  • Imidacloprid
  • Flumethrine

Voordelen van vlooienbanden

Een vlooienband heeft een aantal voordelen:

  • Je hond of kat merkt er vrijwel niets van.
  • Je hond of kat is een aantal maanden beschermd tegen vlooien.
  • Naast vlooien is je huisdier ook gelijk beschermd tegen teken.
  • Je hond of kat kan niet aan de vlooienband likken.
  • Je kunt de vlooienband met alle weersomstandigheden blijven gebruiken.

Aandachtspunten bij gebruik van vlooienbanden

Zorg ervoor dat wanneer je de vlooienband om doet, dat je de halsband niet te strak afstelt. Een te strakke vlooienband is heel vervelend voor je hond en kat. Heb je een jonge hond of kat, houd dan ook rekening met de groei, zodat de vlooienband ook nog past wanneer het dier iets groter is geworden. Merk je dat je hond of kat ontzettend aan het krabben is in zijn of haar nek? Verwijder de vlooienband dan en kies voor een ander bestrijdingsmiddel.