Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Vlooienbestrijdingsmiddel

Je kamt je hond of kat door met een vlooienkam, dat doe je immers elke week. Tot je grote schrik vind je deze keer daadwerkelijk vlooien. En nu? Zitten er nu vlooien in je hele huis? Die kans is aanwezig. Raak niet in paniek, er zijn verschillende mogelijkheden om vlooien te bestrijden. Wil je zelf niet aan de slag? Neem dan contact op een professionele ongediertebestrijder. Wil je wel zelf de vlooien bestrijden? Lees dan hier meer over tal van vlooienbestrijdingsmiddelen.

Vlooienbestrijdingsmiddel, chemisch of natuurlijk?

Allereerst moet je voor jezelf de keuze maken of je gebruik wilt maken van chemische of niet-chemische bestrijdingsmiddelen. Wil je werken met alleen maar natuurlijke producten? Dan hoef je waarschijnlijk niet eens naar de winkel en kun je producten gebruiken die je al in huis hebt.

Vlooien bestrijden of je huisdier preventief behandelen

In winkels zijn tal van bestrijdingsmiddelen te koop. Het is belangrijk dat je het juiste middel voor jouw huisdier aanschaft. Let er altijd goed op of je een product aanschaft ter voorkoming van vlooien of dat het echt een middel is om aanwezige vlooien te bestrijden.

Chemische vlooienbestrijdingsmiddelen

Wanneer je hond of kat last heeft van vlooien, kun je de volgende vlooienbestrijdingsmiddelen gebruiken:

  • Vlooienband: doe dit om de hals van je huisdier en de vlooien gaan weg.
  • Vlooienshampoo: was je huisdier hiermee en de vlooien gaan van het beest af.
  • Vlooienpoeder: strooi dit over je huisdier heen en de vlooien verlaten de vacht.
  • Vlooiendruppels: druppel dit in de nekplooi van je huisdier en de vlooien verdwijnen.
  • Vlooienspray: spray dit in je omgeving en de vlooien gaan dood.

Natuurlijke vlooienbestrijdingsmiddelen

Kam je hond of kat door met een vlooienkam. Aanwezige vlooien, larven en eitjes spoor je hiermee op. Zitten ze al in de vacht? Dan haal je ze met een vlooienkam uit de vacht van je huisdier. Daarnaast kun je de vacht van je hond of kat insmeren met een mix van eucalyptusolie, tea tree olie of citronellaolie met salie of rozemarijn, venkel en krulzuring. Ook een optie is om je huisdier in te smeren met karnemelk, aan de geur hebben vlooien een hekel.

Pak je leefomgeving ook aan!

Zodra jij het huisdier bevrijd hebt van de vlooien is het tijd voor je leefomgeving. Allereerst moet je alles goed stofzuigen. Breng beddengoed, vloerkleden, honden- of kattenmanden naar een stomerij of was het zelf op 90 graden. Op deze manier bestrijd je alle eitjes. Effectief vlooien, eitjes en larven in je leefomgeving bestrijden? Wij raden aan om dit uit te laten voeren door een expert.