Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Vlooienspray

Een vlooienbestrijdingsmiddel is een zogenaamde vlooienspray. Een vlooienspray wordt echter vaker gebruikt ter voorkoming van vlooien, dan als middel om vlooien daadwerkelijk te bestrijden. Heb jij echt te maken met een vlooienplaag in huis? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder. Een vlooienspray kan wel enkele vlooien doden, maar is niet effectief genoeg voor een ware vlooienplaag.

Hoe gebruik je een vlooienspray?

Een vlooienspray is te gebruiken op huisdieren en in je leefomgeving. Je sprayt het middel over de vacht van het dier en laat het intrekken. Je hoeft het middel niet uit de vacht te wassen. Ook spray je het middel op bepaalde plekken in huis waar vlooien graag verblijven, zoals:

  • Meubels
  • Vloerbedekking
  • Honden- en kattenmand

Behandel alle warme, vochtige plekken in huis. Vervolgens laat je het intrekken en pas de volgende dag maak je de plekken in huis schoon met een droge doek en stofzuiger. Gebruik geen water, want vlooien komen juist af op vochtige plekken. Zorg dat jij je leefomgeving goed ventileert als je aan de slag gaat met de vlooienspray.

Nadelen van de vlooienspray

Het grote voordeel bij gebruik van een vlooienspray is dat je het voor je huisdier kunt gebruiken en ook voor je meubels, vloerkleden, manden, etc. Echter zijn er ook een aantal nadelen te benoemen;

  • Vlooienspray werkt vooral preventief tegen vlooien.
  • Een vlooienspray maakt een einde aan een aantal vlooien en eitjes, maar is niet krachtig genoeg om een hele vlooienplaag te bestrijden.
  • Na het gebruik van vlooienspray kun je je huis een aantal uren niet betreden.

Vlooienplaag in huis bestrijden

Heb jij te maken met een vlooienplaag in huis? Dan kun je zeker een vlooienspray inzetten. Het zal de plaag iets kleiner maken, maar een hele plaag vlooien bestrijden lukt je hiermee niet. Vlooien vermenigvuldigen zich in zo’n rap tempo, dat je ze eigenlijk onmogelijk kunt bestrijden met particuliere middelen. Een expert op het gebied van ongediertebestrijding werkt met sterkere bestrijdingsmiddelen. Onthoud dus goed: een vlooienspray is het beste te gebruiken ter voorkoming van vlooien.