Wees vlooien de baas!
MENU
Direct vlooien bestrijden? Zoek bestrijder

Vlooienplaag

Je zit absoluut niet te wachten op een vlooienplaag. Als je geen huisdieren hebt, heb je aanzienlijk minder kans om een vlooienplaag in huis te krijgen. Huisdieren maken veel kans om een keer geteisterd te worden door vlooien. Een vlo springt in de vacht, zuigt bloed en legt tegelijk talloze eitjes. De hond of kat krabt en bijt in zijn of haar huid en vervolgens vallen alle eitjes op de grond. En dat is misschien wel in jouw huis.

Is een vlooienplaag te voorkomen?

Nee, maar je kunt er wel voor zorgen dat de kans dat een vlo jouw huisdier uitkiest kleiner wordt. Je kunt je huisdier namelijk preventief behandelen tegen vlooien. Zo maak je jouw huisdier minder interessant voor vlooien en zullen iemand anders huisdier zoeken om bloed van te krijgen.

Hoe blijven eitjes en larven van vlooien in leven?

Zodra jouw huisdier thuiskomt met vlooien en eitjes in zijn of haar vacht begint het probleem. Zolang de vlooien in de omgeving van de eitjes blijven, blijft de cirkel actief. De eitjes worden larven en larven voeden zich met uitwerpselen en huidschilfertjes van de volwassen vlooien. Op een gegeven moment worden de larven volwassen vlooien en beginnen zij ook met eitjes leggen. Het is dus het beste om de cirkel zo snel mogelijk te doorbreken. Bestrijd de vlooien!

Grondige aanpak noodzakelijk bij een vlooienplaag

Zodra je opgemerkt hebt dat je hond of kat vlooien mee naar huis heeft genomen, moet je in actie komen. Het is belangrijk om deze situatie grondig aan te pakken. Doe je dat niet, dan los je het probleem niet op en wordt de vlooienplaag groter en groter. Wil je niet zelf de bestrijding van vlooien aangaan, neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder. Dan ben je zeker van een effectieve vlooienbestrijding.

Maak een einde aan de vlooienplaag

Om een einde te maken aan de vlooienplaag, dien je bij je huisdier te beginnen:

  • Kam je hond of kat met een vlooienkam.
  • Vervolgens bekijk je goed de huid, zie je al rode plekjes? Dan moet je de huid behandelen met een verzachtende zalf.
  • Vervolgens behandel je het huisdier met een vlooienmiddel.

Is je huisdier vrij van vlooien? Dan pak je de rest van je omgeving aan. Stofzuig alles grondig, vooral je vloerbedekking. Breng kussens, beddengoed en de mand van de hond of kat naar een reinigingsbedrijf. Ben je klaar met schoonmaken? Dan is het tijd om je omgeving te voorzien van een vlooienmiddel.